Restovaná ryža
Restovaná hnedá ryža, quinoa, fenikel a mrkva
Autor receptu: ryzasos
Lahodná restovaná ryža s quinoou je jednoduchá a rýchla na prípravu. Táto restovaná ryža s quinoou, feniklom a mrkvou je
presne to, čo potrebujete na chladný večer.
2-3 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu a quinou uvarte podľa návodu na obale.
- Strúčiky cesnaku, šalotku a fenikel nasekajte nadrobno. Mrkvu a cuketu nakrájajte na jemné pásiky.
- Zohrejte wok na vysokú teplotu spolu s olivovým olejom. Pridajte zázvor, cesnak, fenikel, šalotku a smažte pár minút. Potom pridajte mrkvu a cuketu. Dochuťte soľou a korením.
- Keď je zelenina skoro hotová, pridajte uvarenú ryžu a quinou spolu s hráškom. Pridajte čili pastu a restujte ďalej.
- Dochuťte sójovou omáčkou, premiešajte a podávajte ozdobené jarnou cibuľkou.