Restovaná ryža

Restovaná hnedá ryža, quinoa, fenikel a mrkva

Autor receptu: ryzasos

Lahodná restovaná ryža s quinoou je jednoduchá a rýchla na prípravu. Táto restovaná ryža s quinoou, feniklom a mrkvou je presne to, čo potrebujete na chladný večer.

2-3
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu a quinou uvarte podľa návodu na obale.
  2. Strúčiky cesnaku, šalotku a fenikel nasekajte nadrobno. Mrkvu a cuketu nakrájajte na jemné pásiky.
  3. Zohrejte wok na vysokú teplotu spolu s olivovým olejom. Pridajte zázvor, cesnak, fenikel, šalotku a smažte pár minút. Potom pridajte mrkvu a cuketu. Dochuťte soľou a korením.
  4. Keď je zelenina skoro hotová, pridajte uvarenú ryžu a quinou spolu s hráškom. Pridajte čili pastu a restujte ďalej.
  5. Dochuťte sójovou omáčkou, premiešajte a podávajte ozdobené jarnou cibuľkou.