Ražniči

Autor receptu: peter64

pridávam ďalší recept ktoré prepisujem sem do varechy a je od švagra

Postup

  1. Dobre odležané mäso umyjeme, pokrájame na hrubšie rezne, naklepeme a potom z nich nakrájame kúsky dlhé a široké asi 3-4 cm. Slaninu pokrájame na veľké tenké plátky vo veľkosti mäsa, cibuľu a paradajky na tenšie kolieska, očistené, umyté zemiaky na hrubšie kolieska a zelenú papriku na štvorčeky. Na kovovú ihlicu striedavo napichujeme pripravené kúsky, dáme na dobre vymastený pekáč, osolíme, okoreníme, trochu pokvapkáme olejom, podlejeme malým množstvom vody a v rúre pomaly pečieme. Raz pozorne obrátime a dopečieme aj z druhej strany. Mäso na ražniči je oveľa chutnejšie, keď ho naklepeme a na niekoľko dní naložíme do hrnca vrstvovite s cibuľou, soľou a korením. Pred pečením naloženú cibuľu odstránime a nahradíme ju čerstvou. Tento recept môžeme použiť aj na grile.