Raňajky inšpirované Maďarskom
Autor receptu: martinis
Pikantný cottage cheese s maďarskou zeleninou, chilli olivovým olejom, poprášený mletou
paprikou a podávaný s ostrou paprikovou pastou.
Postup
- Na svete je mnoho výborných kuchyní, pričom každá má svoje vlastné špecifiká - tak, ako aj maďarská. Poviem vám, že práve jedlá našich južných susedov patria medzi moje najobľúbenejšie - či už je to segedín, alebo guláš :) Pikantné veru môžem, takže ingrediencie v Maďarsku používané sa často vyskytujú aj v mojej komore - či už je to mletá sladká paprika, kápia, paradajky, papriková pasta, rôzne pikantné korenia, cibuľa alebo kyslá kapusta.
- V Kauflande ma zaujal cottage od Madety s príchuťou maďarská zelenina, nuž som sa rozhodol ho vyskúšať a použiť ho ako výborný "dip" k tradičným južným zeleninovým ingredienciám. Všetko som zakvapol chilli olejom, pridal cereálne bagetky a podával výborné raňajky pre tých, ktorí sa pálivého neboja ;)
- Najlepšie je si najprv pripraviť zeleninu : cibule očistíme a nakrájame na kocky alebo rezančeky. Biela cibuľa dodá výraznú chuť, červená ju naopak jemní a tak sa skvele dopĺňajú a tvoria úžasné farebné sympózium :) Paprika a kápia - to nesmie nikdy chýbať. Jadrovníky zatlačíme dovnútra, vytiahneme a vyhodíme. Papriky umyjeme, pokrájame na kolieska, tie ešte na menšie kúsky a pridáme k cibuliam.
- Pridajme ešte jednu paradajku nakrájanú na kocky. Teraz všetko posypať soľou, bohato čiernym korením, premiešať a pripraviť na tanier. Cottage cheesom doplníme zeleninovú zmes, a celý tanier hojne okoreníme mletou sladkou paprikou. Zakvapneme chilli olivovým olejom a k dokonalosti môžme priviesť aj lyžičkou paprikovej pasty. Ja mám autentickú - doniesol som si ju z Maďarska a v poslednej dobe mi veľmi zachutila, takže ju pridávam všade, kde je to možné.
- Stačí doložiť čerstvé pečivo a môžme raňajkovať v štýle "csípos" chutí ;)
P.S. : Dúfam, že som nikoho týmto "receptom" neurazil, je to len taká malá inšpirácia :))
- Môj tip : zeleninu môžeme aj krátko podusiť.