Rajčinová kapusta s morčacími krkmi (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Obyčajná sýta polievka pre tých, čo radi oberajú kostičky... Varievam ju z morčacích krkov, alebo drobov z kačíc a husí, ktoré si postupne v mrazničke našetrím.

6-8
porcií
25 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Teraz som mala tieto kusy krkov: 2 morčacie, 1 husí, 1kačací krk, sdrce a žalúdok z husi. Umyla som ich a očistila.
  2. Krky sú dlhé, tak ich presekujem na polovice.
  3. Vložím ich do hrnca zo studenou vodou a dám pomaly variť.
  4. Zatiaľ som si nakrájala mladú kapustu.
  5. Keď polievka zovrie, pozbierame "šuminy", pridáme asi 1 PL soli a pomaly varíme asi 1 hodinu. Šuminy zbierame podľa potreby.
  6. Po hodine pridáme pokrájanú kapustu a podľa potreby dolejeme vodu, alebo vývar.
  7. Teraz pridávam aj cibuľu pokrájanú na drobno.
  8. Po ďalšej približne 0,5 hodine pichnem vidličkou do mäsa, ak nie je mäkké, ešte nechám variť, ak je mäkké tak pokračujem, pridám rajčinový pretlak.
  9. Pripravím klasickú zápražku- na roztopenej masti opražím múku, pridám mletú sladkú papriku a zalejem studenou vodou, dobre rozmiešam a vlejem do polievky.
  10. Od istého času používam na zápražky, obaľovanie mäsa a časť múky v pečení nahrádzam ovsennou múkou.
  11. Polievku necháme prejsť varom a dochutíme podľa svojej chuti- soľou a mletým čiernym korením.