Rajčinová kapusta s morčacími krkmi (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Obyčajná sýta polievka pre tých, čo radi oberajú kostičky... Varievam ju z morčacích krkov,
alebo drobov z kačíc a husí, ktoré si postupne v mrazničke našetrím.
6-8 porcií |
25 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Teraz som mala tieto kusy krkov: 2 morčacie, 1 husí, 1kačací krk, sdrce a žalúdok z husi. Umyla som ich a očistila.
- Krky sú dlhé, tak ich presekujem na polovice.
- Vložím ich do hrnca zo studenou vodou a dám pomaly variť.
- Zatiaľ som si nakrájala mladú kapustu.
- Keď polievka zovrie, pozbierame "šuminy", pridáme asi 1 PL soli a pomaly varíme asi 1 hodinu. Šuminy zbierame podľa potreby.
- Po hodine pridáme pokrájanú kapustu a podľa potreby dolejeme vodu, alebo vývar.
- Teraz pridávam aj cibuľu pokrájanú na drobno.
- Po ďalšej približne 0,5 hodine pichnem vidličkou do mäsa, ak nie je mäkké, ešte nechám variť, ak je mäkké tak pokračujem, pridám rajčinový pretlak.
- Pripravím klasickú zápražku- na roztopenej masti opražím múku, pridám mletú sladkú papriku a zalejem studenou vodou, dobre rozmiešam a vlejem do polievky.
- Od istého času používam na zápražky, obaľovanie mäsa a časť múky v pečení nahrádzam ovsennou múkou.
- Polievku necháme prejsť varom a dochutíme podľa svojej chuti- soľou a mletým čiernym korením.