Pečený pstruh

Pstruh na bielom víne s krevetami podľa Juraja Baču (videorecept)

Autor receptu: sons

Lákavo vyzerajúci pstruh s krevetami je výsledkom snaženia herca a speváka Juraja Baču v našom štúdiu. Ukázal nám svoj vlastný recept na prípravu tejto dobroty.

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vnútra rýb vložíme nakrájaný cesnak, koriandrovú vňať, maslo a plátok citróna.
  2. Ryby osolíme, okoreníme, spolu s citrónom a brusnicami vložíme do pekáča a pokvapkáme olivovým olejom.
  3. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Po asi 10 minútach ryby vyberieme a do pekáča pridáme krevety, ďalšie maslo, rozmarín a biele víno.
  4. Opäť vložíme do rúry na ďalších 10 minút.
  5. Podávame so zmesou čerstvej šalátovej zeleniny.