Pečený pstruh
Pstruh na bielom víne s krevetami podľa Juraja Baču (videorecept)
Autor receptu: sons
Lákavo vyzerajúci pstruh s krevetami je výsledkom snaženia herca a speváka Juraja Baču v našom štúdiu. Ukázal nám svoj
vlastný recept na prípravu tejto dobroty.
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Do vnútra rýb vložíme nakrájaný cesnak, koriandrovú vňať, maslo a plátok citróna.
- Ryby osolíme, okoreníme, spolu s citrónom a brusnicami vložíme do pekáča a pokvapkáme olivovým olejom.
- Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Po asi 10 minútach ryby vyberieme a do pekáča pridáme krevety, ďalšie maslo, rozmarín a biele víno.
- Opäť vložíme do rúry na ďalších 10 minút.
- Podávame so zmesou čerstvej šalátovej zeleniny.