Plnený pstruh

Pstruh plnený lososom a teplým šošovicovým šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
160 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Šošovicové ragú: V osolenej vode uvaríme šošovicu domäkka a scedíme. Na panvičke rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko restujeme, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, zeler, osolíme a podlejeme zeleninovým vývarom, podusíme 10 minút. Pridáme uvarenú šošovicu a dochutíme.
  2. Batáty: Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode, pred podávaním pečieme v kontaktnom grile.
  3. Pstruh: Filety zo pstruha vykostíme a orežeme do požadovaného tvaru. Obrezky z ryby rozmixujeme s vajíčkom a so smotanou, túto zmes budeme používať ako spojivo. Pripravenú filetu pstruha potrieme zmesou, dáme plátok morskej riasy, znova potrieme, dáme kúsok lososa a za pomoci potravinovej fólie zrolujeme. Varíme vo vodnom kúpeli pri teplote 60 °C dve hodiny.