Pstruh na masle (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...filety zo pstruha, pečené na masle, s petržlenovo citrónovou krustou. Podobný recept z morského vlka pripravoval jeden "Ital v kuchyni", ktorý perfektne varí...

3-4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Postup

  1. ...ostrým a dobrým nožom, napríklad Zwilling :-) vykostíme pstruhy a narežeme z nich filety...
  2. ...z toustového chleba odrežeme kôrky, dáme ho na plech a vložíme do rúry, nech trošku stvrdne. Potom na horúci plech dáme olej a maslo, aby sa to spojilo. Očistený cesnak vložíme do mixéra s nakrájaným toustovým chlebom a rozmixujeme tak akurát, ani veľmi, ani málo... keď to máme, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, olivový olej, citrónovú šťavu a soľ. Na plechu sa nám maslo spojilo s olejom, tak tam poukladáme aj filety...kožou dole, osolíme, okoreníme a na vrch rozložíme toustovú zmes...
  3. ...rúru už máme vyhriatu od zapekania chleba, tak do nej vložíme ozdobené filetky asi na 15-20 minút, pokiaľ sa nám krusta pekne nezapečie, podávame s bagetkou, ktorú si namáčame do roztopeného masla...dobrú chuť