Prsíčka na cecuškách s oholenými uhorkami

Autor receptu: izabella929

Podobný recept som videla na ATV...veľmi ma zaujalo jeho rýchle zhotovenie.Veru musím potvrdiť, že je to výnimočne fajné jedlo.Pre tých, ktorí nevedia čo sú to cecušky vysvetlím. Tento krajový názov tu na juhu SK je pre druh sliviek so špicatým zakončením pri stopke. Je to, prenesené z Maďarského pomenovania ceces szilva. U nás sa tieto slivky takto volajú.Vynikajúca odroda na slivovicu.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsíčka si narežem na plátky, posypem soľou , mletým čiernym korením a obalímkaždý plátok v hladkej múke.
  2. takto upravené ich osmahnem na oleji, aby chytili zlatistú farbu..
  3. Na rajnici si pripravím základ pre dusenie prsičiek.Dám si lyžicu oleja a nakrájam očistenú cibuľu, ktorú opražím do zlatova..
  4. Na opraženú cibuľku dám štipku červenej papriky a podlejem vodou.
  5. Do tohto cibulovo-paprikového základu vložím prsíčka a dusím približne 15 min.Potom do nich vložím slivky.Už to iba dochutím a môžem ukladať na tanier.Ako prílohu som podávala dusenú ryžu.Ryžu som umyla, opražila na troške oleja, podliala horúcou vodou pridala som soľ a hrozienka.Videla som to na ATV, ako kuchár oholil zavárané uhorky.Pôsobili veľmi zaujímavo. Vyskúšala som to aj ja a veru je to aj zaujímavé ale aj chutné.
  6. Cecušky , ktoré používam do koláčov a pirohov robím takto: Očistím slivky, vykôstkujem, uložím ich do pohárov a trošku potlačím.Dám do pohára 1 lyžicu vody a 1 lyžicu cukru. Poháre uzatvorím a sterilizujem 15 min. na 80.st. Takto zavárané slivky sa nezozpadávajú a majú chuť, ako čerstvé práve oberané.