Prsia z perličky na víne

Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Prsia z perličky opečieme na oleji, potrieme malým množstvom tekutého dymu, osolíme a okoreníme. Pečieme 7 – 10 minút pri 180 °C.
  2. Z cukru pripravíme karamel a zalejeme portským vínom, ochutíme soľou, korením a zredukujeme podľa potreby. Pred podávaním zjemníme maslom.
  3. Tarhoňu orestujeme na oleji dohneda, zalejeme vriacou vodou a varíme domäkka.
  4. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme cesnak, papriku a cuketu pokrájané na malé kocky. Všetko orestujeme, pridáme drvené lúpané paradajky, bylinky, cherry paradajky a uvarenú tarhoňu. Ochutíme soľou, korením a zjemníme troškou smotany a masla.