zatvoriť
VYTLAČIŤ
Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou (fotorecept)
Autor receptu:
hviezdickaz
Suroviny
krkovička
soľ
korenie čierne mleté
paprika červená sladká mletá
rasca drvená
masť
na podliatie
voda
zemiaky
slanina
cibuľa
smotana na šľahanie (33%)
(rozmarín,tymián, ...)
bylinky
cesnak sušený
Postup
Krkovičku vcelku osolíme, okoreníme, posypeme rascou, paprikou, sušeným cesnakom. Podlejeme vodou, pridáme trochu masti a dáme upiecť.
Zemiaky nakrájame na plátky, osolíme ich a prekladáme slaninou a cibuľou. Pokračujeme, až kým neminieme všetky suroviny.
Posypeme bylinkami (napr. rozmarínom, tymiánom a pod.) a dáme piecť.
Zhruba po polhodinke pečenia ich zalejeme smotanou na šľahanie a necháme dopiecť.
Podávame s kapustovou čalamádou - recept tu : http://varecha.pravda.sk/recepty/kapustova-calamada-/31071-recept.html .