Prdelačka

Autor receptu: redakcia

10
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme variť vodu podľa množstva jelít a požadovaného množstva polievky. Polievka nemá byť príliš riedka. Nastrúhame jelitá (najlepšie sa strúhajú stuhnuté) priamo do vody (nemusí vrieť) a pridáme mäsový bujón. Pridáme rozotretý cesnak (cesnakovú pastu – pozor, je slaná!) a polovicu majoránu.
  2. Chvíľku povaríme a pridáme na hrubom strúhadle nastrúhané zemiaky. Varíme, kým nie sú uvarené a pridáme zvyšok majoránu.
  3. Dochutíme soľou a korením. Podáváme s čerstvými rožkami.
  4. Tip šéfkuchára: Ak máte možnosť, kúpte u mäsiara bravčovú krv. Ak ju použijete, dajte ju až nakoniec, keby sa varila, zrazila by sa.