Praženica
Praženica s chorizom a jadrovníkmi paprík (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Už dávno som nepridal svoj recept na využitie jadrovníkov „srdiečok“ paprík, špeciality mojej kuchyne. Tentoraz som chcel mojej krajšej polovičke „zatokať, i pokurizovať, alebo ako košickí šráci zvyknú poznamenávať, rucic flanca“! Preto raňajková praženica s troškou obmeny, v podobe španielskeho (ale aj portugalského, či aj mexického) chorizo sarta, t. j. bravčovej klobásy s cesnakom
a údenou mletou paprikou. Suchšia a tvrdšia klobása tepelnou úpravou získa na jemnosti a dodá praženici úžasnú chuť.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
12-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Takto vyzerali komponenty voňavej chutnej dobroty na začiatku.
- Do panvice s olejom som vložil pokrájanú cibuľu, zelerové stonky aj s „pierkami“ a jadrovníky (srdiečka) veľkých hrubostenných červených a zelených paprík.
- Podusil do mäkka, dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením (čMČK), pridal pokrájanú klobásu chorizo.
- Premiešal, nechal ho 2-3 minúty ohriať na prevádzkovú teplotu a vylepšil krémovým syrom.
- Vajíčka s „orechom“ pokrájaného masla to všetko náležite zahustili a
- hojne posypané lístočkami petržlenovej vňate, „friško“ za horúca, som mohol podávať.
- Agawe u susedovcov pred dvomi mesiacami „vyrazilo“ takýto „drúk s odnožami“ predpokladaných kvetov, ale podnes sme sa ich nedočkali.
- Doniesol som si rebrík a z neho pre Vás zhotovil záber na tobolky, z ktorých vyrástli dajaké „fúziky“, ako je vidno na prostriedku hornej časti fotografie. Asi to už bude od neho všetko!