Pražakos
Autor receptu: izabella929
Tento recept som našla na romskej stránke Gipsy a veľmi ma zaujal svojou
jednoduchosťou ,
ale nie len tým, ale že veľmi chutne vyzeral.Nesklamala som sa, je to vynikajúce jedlo.
4 porcie |
120 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Krkovičku pokrájam na kocky.Na masti opražím pokrájanú cibuľku a cesnak.Pridám pokrájané mäsko a dusím spolu, pokial sa všetka voda neodparí a ešte chvíľku restujem, aby chytilo peknú farbu.Potom pridám 2 lyžice sterilizovaného leča a za lyžicu kečupu. Všetko to spolu dusím asi 15min a stále miešam.Keď sa masko napije tej šťavy, podlejem celý perkelt vodou tak, aby bolo mäsko ponorené vo vode. Varím približne hodinu. Po hodine ochutnám, či je mäsko mäkké. Pokial sa mäsko varí, očistím si zemiaky a pokrájam na mesiačiky.Do hotového mäsa pridám zamiaky a spolu ešte všetko povarím, pokial nie
- sú zemiaky hotové.Uvarený pražakospodľa chuti ešte dochutím a podávam s čerstvým chlebom, nakladanými uhorkami a veľmi k tomu pasuje pivo.