Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh fólie a necháme cez noc odležať. Druhý deň panenku uvaríme v pare pri teplote 80°C asi 15 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.
- Marinované huby: Lesné huby očistíme a uvaríme v osolenej octovej vode s divokým korením asi 5 minút. Precedíme a necháme okvapkať. Zmiešame s bylinkovým olejom.
- Bylinkový olej: Do olivového oleja nasypeme bylinky, neolúpaný cesnak a šalotku rozkrojenú na polovicu a pomaly varíme asi 30 minút. Teplota by nemala presiahnuť 85 °C. Hotový olej precedíme a necháme vychladnúť. Do studeného oleja nasypeme na jemno nasekané bylinky a premiešame.
- Náš tip: Panenku pri podávaní posypeme morskou soľou a parmezánom nastrúhaným na hobliny.
|