Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh fólie a necháme cez noc odležať. Druhý deň panenku uvaríme v pare pri teplote 80°C asi 15 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.
  2. Marinované huby: Lesné huby očistíme a uvaríme v osolenej octovej vode s divokým korením asi 5 minút. Precedíme a necháme okvapkať. Zmiešame s bylinkovým olejom.
  3. Bylinkový olej: Do olivového oleja nasypeme bylinky, neolúpaný cesnak a šalotku rozkrojenú na polovicu a pomaly varíme asi 30 minút. Teplota by nemala presiahnuť 85 °C. Hotový olej precedíme a necháme vychladnúť. Do studeného oleja nasypeme na jemno nasekané bylinky a premiešame.
  4. Náš tip: Panenku pri podávaní posypeme morskou soľou a parmezánom nastrúhaným na hobliny.