Pórová polievka s krupicovými haluškami

Autor receptu: majsterka

Suroviny

Postup

  1. Umytý a na kolieska pokrájaný pór orestujeme na masle, posypeme troškou hladkej múky, pridáme postrúhaný muškátový orech alebo kvet, popražíme, zalejeme kuracím vývarom, osolíme, pridáme ml. čierne korenie. Varíme 15 až 20 min. Uvarenú polievku prešľaháme ponorným mixérom na krém, podľa potreby dochutíme polievkovým korením.
  2. Krupicové halušky - do detskej krupice pridáme soľ, vajce, zmäknuté maslo a dobre vymiešame. Cesto necháme odpočinúť. Potom z neho vykrajujeme väčšie halušky a uvaríme ich vo vriacej osolenej vode.
  3. Do hotovej polievky vkladáme krupicové halušky a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.