Pomalé ragú z diviny (fotorecept)
Autor receptu: maya2912
Pri tomto recepte som sa inšpirovala receptom varecháčky menom Evusik, ktorý vyzeral
vynikajúco a môj variant je takýto:
5 porcií |
30 minút príprava |
240 minút na 150 °C |
Postup
- Na oleji popražíme nakrájanú cibuľu, pridáme k nej nakrájanú zeleninu a pražíme, po chvíľke pridáme aj precedené huby a ešte chvíľku pražíme. Túto zmes dáme do zapekacej misy.
- Na tej istej panvici sprudka opražíme mäso, ktoré sme si predtým nakrájali na kocky a obalili v hladkej múke.
- Mäsko pridáme k zelenine a premiešame, podľa chuti osolíme, pridáme štipľavú a sladkú červenú papriku, mleté čierne korenie a tymián. Celé to podlejeme paradajkovým pretlakom zmiešaným s vodou.
- Takto pripravené dáme do rúry a pečieme na 150°C približne štyri hodiny. Ja som mäso každú pol hodinu premiešala. Po upečení som ho podávala s pečenými zemiakmi ale hodí sa k tomu aj knedľa :) Dobrú chuť