Pomalé ragú z diviny (fotorecept)

Autor receptu: maya2912

Pri tomto recepte som sa inšpirovala receptom varecháčky menom Evusik, ktorý vyzeral vynikajúco a môj variant je takýto:

5
porcií
30 minút
príprava
240 minút
na 150 °C

Postup

  1. Na oleji popražíme nakrájanú cibuľu, pridáme k nej nakrájanú zeleninu a pražíme, po chvíľke pridáme aj precedené huby a ešte chvíľku pražíme. Túto zmes dáme do zapekacej misy.
  2. Na tej istej panvici sprudka opražíme mäso, ktoré sme si predtým nakrájali na kocky a obalili v hladkej múke.
  3. Mäsko pridáme k zelenine a premiešame, podľa chuti osolíme, pridáme štipľavú a sladkú červenú papriku, mleté čierne korenie a tymián. Celé to podlejeme paradajkovým pretlakom zmiešaným s vodou.
  4. Takto pripravené dáme do rúry a pečieme na 150°C približne štyri hodiny. Ja som mäso každú pol hodinu premiešala. Po upečení som ho podávala s pečenými zemiakmi ale hodí sa k tomu aj knedľa :) Dobrú chuť