Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/ (fotorecept)
	        Autor receptu: alexdidi
	         
	        
	        Úspešná realizácia podľa Číňana. Výsledok? Zaujímavá polievočka s vôňou po ďumbieri a chuťou húb šitake.
| 
 4porcie
 | 
 10 minútpríprava
 | 
 140 minúttepelná úprava
 | 
Postup
- Hovädzí chvost posekáme(najlepšie je však si ho dať posekať už pri kúpe u mäsiara) na malé kúsky, opláchneme a vložíme do 1 1/2l studenej vody. 
- Privedieme do varu a stiahneme penu.
-  Pór a zázvor očistíme, porežeme na menšie kúsky a spolu s ryžovým vínom pridáme k mäsu. Pod pokrievkou pri miernom ohni varíme asi 2 hodiny až je mäso mäkké.
- Kým sa nám polievka varí, namočíme si huby šitake do studenej vody. Keď už je mäso mäkké, vyberieme pór a ďumbier, vložíme namočené huby a varíme ešte 20 minút. Osolíme, okoreníme a podávame.