Polievka z medvedieho cesnaku

Polievka z medvedieho cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Istá známa sa pochválila, akú dobrú polievku z medvedieho cesnku navarila, vraj sa po nej iba zaprášilo. Tak sme ju pozvali k nám, nech nám ju uvarí.

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na primeranom množstve roztopeného masla dosklovita osmahneme na kocky pokrájanú cibuľu.
  2. Keď je cibuľa ako má byť, pridáme opláchnuté listy medvedieho cesnaku - asi za 2 hrste - a nasypeme pokrájané očistené zemiaky, premiešame.
  3. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, zakryjeme pokrievkou a varíme, kým nám zemiaky nezmäknú.
  4. Keď máme uvarené, tyčovým mixérom polievku rozmixujeme a pridáme pol litra smotany na varenie - keď dáte šlahačkovú, polievka bude hustejšia.
  5. Polievku dochutíme worcesterskou a sójovou omáčkou, dosolíme ak je treba a máme hotovo.
  6. Polievku dozdobíme listami medvedieho cesnaku, pridáme zopár krutónkov a DOBRÚ CHUŤ.