Polievka z maslovej tekvice (butternut squash)

Autor receptu: lubjak

jednoduché,rýchle,zdravé

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu rozkrojíme na polovicu,vyberieme vnútro,nakrájame na menšie kúsky,aby sa ľahšie šúpali ,nakrájame na kocky,
  2. dáme do hrnca,zalejeme vodou,aby bola tekvica zakrytá,osolíme podľa chuti,pridame trochu chilli papričky pomletej,podrvenej,trochu mletého čierného korenia,varíme cca 15minút,pokým tekvica nie je mäkká,dá sa rozmačkať vidličkou.
  3. Polievka má mať sladkú chuť,ale podľa potreby si každý môže polievku dochutiť.
  4. Mixérom tekvicu rozmixujeme ,polievka musí byť husta, na tanieri polievku ozdobíme opraženými tekvicovými semiačkami a malou lyžičkou tekvicového oleja.