Šošovicová polievka

Polievka z červenej šošovice s citrónom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci na miernom ohni zohrejeme olej. Pridáme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, očistenú a nadrobno nakrájanú mrkvu a restujeme 5 minút, občas premiešame, kým cibuľa nezmäkne a nezosklovatie. Pridáme očistený a nasekaný cesnak a restujeme ešte 1 minútu, kým sa nerozvonia.
  2. Pridáme zeleninový vývar, prepláchnutú a pretriedenú šošovicu, rozmrazenú kukuricu, rascu, korenie karí aj šafran a kajenské korenie, premiešame. Počkáme, kým zač­ne vrieť, potom prikryjeme a varíme 15 minút, občas premiešame, kým šošovica nezmäkne.
  3. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom alebo klasickým mixérom na požadovanú konzistenciu.
  4. Primiešame citrónovú kôru a šťavu. Ochutíme soľou a čiernym korením podľa potreby.
  5. Polievku pred podávaním môžeme ozdobiť koriandrovou vňaťou, čili vločkami a posypať krutónmi.