Šošovicová polievka
Polievka z červenej šošovice s citrónom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- V hrnci na miernom ohni zohrejeme
olej. Pridáme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, očistenú a nadrobno nakrájanú mrkvu a restujeme 5 minút, občas
premiešame, kým cibuľa nezmäkne a nezosklovatie. Pridáme očistený a nasekaný
cesnak a restujeme ešte 1 minútu, kým
sa nerozvonia.
- Pridáme zeleninový vývar, prepláchnutú a pretriedenú šošovicu, rozmrazenú kukuricu, rascu, korenie karí aj šafran a kajenské
korenie, premiešame. Počkáme, kým začne vrieť, potom prikryjeme a varíme 15 minút, občas premiešame, kým šošovica nezmäkne.
- Polievku rozmixujeme ponorným mixérom alebo klasickým mixérom na požadovanú konzistenciu.
- Primiešame citrónovú kôru a šťavu. Ochutíme soľou a čiernym korením podľa
potreby.
- Polievku pred podávaním môžeme ozdobiť
koriandrovou vňaťou, čili vločkami a posypať krutónmi.
|