Hubová polievka
Polievka z čerstvých kuriatok (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Polievku nám varila presne takto naša mamička. Lesné kuriatka sú veľmi vhodné na polievku s letnou zeleninou a strúhaným cestom.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kúpila som čerstvé kuriatka. Poriadne som ich umyla pod tečúcou vodou a nechala odkvapkať na sitku.
- Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler som nakrájala. Dnes som z mrkvy pripravila kvietky, petržlen som nakrájala na šikmé kolieska, kaleráb a zeler na kocky.
- Nechala som rozohriať olej spolu s maslom a na tomto som orestovala cibuľu nakrájanú na kocky. Pridala som zeleninu a tiež som ju opiekla spolu s cibuľkou.
- Pridala som kuriatka. Vôbec som ich nekrájala, nechala som ich celé, lebo neboli veľké.
- Keď sa chvíľku opekali so zeleninou, pridala som mletú červenú papriku.
- Všetko som podliala vodou. Osolila, okorenila a nechala som spolu uvariť. Krásne rozvoňala celú kuchyňu vôňa kuriatok.
- Kým sa polievka varila, pripravila som z hrubej múky a vajca cesto. Len toľko múky použijem, koľko prijme jedno vajce. Všetko dobre premiesim. Nechám chvíľu postáť, hrubá múka trošku napuchne.
- Keď je zelenina aj kuriatka uvarené, nastrúham do polievky pripravené cesto. Už vlastne ani nevarím, lebo pokiaľ ho nastrúham, je zároveň aj uvarené. Napokon polievku posypem na drobno nakrájanou petržlenovou vňaťkou.
- Prajem vám dobrú chuť.