Pohánkové rizoto

Pohánkové rizoto s marinovaným lososom

Autor receptu: siuuu

Mne pohánka chutí, tak som ju dnes urobila na spôsob krémového risotta k marinovanému lososovi.

2
porcie
10 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr je potrebné namarinovať lososa (marinuje sa 3-5 hodín): Zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, korenie, posekané bylinky a cesnak a zmesou natrieme lososa a zabaleného vo fólii alebo vo vhodnej nádobe marinujeme v chladničke.
  2. Pohánku prepláchneme a v osolenej vode (ja zvyknem miešať vodu s vínom v pomere 1:2 alebo 1:1 ) uvaríme do mäkka (cca 12-15 minút).
  3. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku a cesnak, pridáme uvarenú pohánku, preherejeme, pridáme créme fraiche alebo mascarpone, premiešame, aby sa syr rozpustil, pridáme strúhaný parmezán, premiešame a nakoniec pridáme maslo, premiešame aby sa maslo rozpustilo. V prípade potreby dochutíme soľou a korením, vmiešame posekanú čerstvú vňať alebo bazalku (zabudla som uviesť do surovín) a teplé podávame buď ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu, rybe či zelenine.
  4. Lososa iba klasicky orestujeme na kvapke olivového oleja alebo na masle.