Podbité zemiaky s fašírkou (fotorecept)
Autor receptu: ketty3811
Staré slovenské jedlo(jednoduché)
Postup
- Zemiaky si očistíme.
- Nakrájame na kolieska.
- Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na oleji. Pridáme červenú mletú papriku a bobkový list.
- Pridáme nakrájané zemiaky,premiešame a chvíľu orestujeme.
- Podlejeme vodou,osolíme a podusíme.
- Zmiešame si kyslú smotanu s mliekom a hladkou múkou.Všetko podľa potreby.
- Pridáme k mäkkým zemiakom.
- Chvíľu povaríme a hotovo.
- Na fašírku si zmiešame mleté mäso(bravčové),vajíčka,rožky(nakrájane a zaliate vodou alebo mliekom),cibuľu,cesnak,majoránku,soľ,mleté čierne korenie a podľa potreby strúhanku.
- Na alobale vysypanom strúhankou si urobíme plát,na ktorý uložíme uvarené vajíčka(alebo nie).
- Urobíme fašírky.
- Pokvapkáme olejom,trošku podlejeme vodou,zakryjeme a pečieme asi 45-50 minút na 180 °C.
- Potom odkryjeme a necháme zapiecť ešte asi 20 minút na 200 °C.
- Naložíme si podbité zemiaky a nakrájanú fašírku.Dobrú chuť.:-)