Podbité zemiaky s fašírkou (fotorecept)

Autor receptu: ketty3811

Staré slovenské jedlo(jednoduché)

Postup

  1. Zemiaky si očistíme.
  2. Nakrájame na kolieska.
  3. Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na oleji. Pridáme červenú mletú papriku a bobkový list.
  4. Pridáme nakrájané zemiaky,premiešame a chvíľu orestujeme.
  5. Podlejeme vodou,osolíme a podusíme.
  6. Zmiešame si kyslú smotanu s mliekom a hladkou múkou.Všetko podľa potreby.
  7. Pridáme k mäkkým zemiakom.
  8. Chvíľu povaríme a hotovo.
  9. Na fašírku si zmiešame mleté mäso(bravčové),vajíčka,rožky(nakrájane a zaliate vodou alebo mliekom),cibuľu,cesnak,majoránku,soľ,mleté čierne korenie a podľa potreby strúhanku.
  10. Na alobale vysypanom strúhankou si urobíme plát,na ktorý uložíme uvarené vajíčka(alebo nie).
  11. Urobíme fašírky.
  12. Pokvapkáme olejom,trošku podlejeme vodou,zakryjeme a pečieme asi 45-50 minút na 180 °C.
  13. Potom odkryjeme a necháme zapiecť ešte asi 20 minút na 200 °C.
  14. Naložíme si podbité zemiaky a nakrájanú fašírku.Dobrú chuť.:-)