Plnené kuracie stehno

Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Sobotný obed dnes s pečeným kuracím stehnom, ktoré som plnila kolieskami údenej klobásy pod kožu.* Podávala som s ríbezľovým prelivom, ktorý som pripravila na karamelizovanom lesnom mede, podliala ríbezľovým vínom a ochutila škoricou.

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stehná som umyla, osušila kuchynským paprierom.
  2. Pripravila som cibuľu, údenú slaninu a údenú klobásu.
  3. Klobásu som nakrájala na tenké plátky. Môžete si ju nakrájať aj pozdĺžne.
  4. Pod kožu na stehnách som ukladala vedľa seba kolieska klobásy.
  5. Napokon som kožu s mäsom spojila špáradlami, aby sa počas pečenia neuvoľnila plnka.
  6. Údenú slaninu som nakrájala na pásy.
  7. Bravčovú masť som rozohriala. Keďže je slanina prerastená mäsom, použila som na jej opečenie masť.
  8. Opečené škvarky zo slaniny som vybrala na tanier a stehná som po jednom sprudka opiekla zo všetkých strán.
  9. Stehná som solila, korenila, posypala rascou a mletou paprikou, pridala som cibuľu a opiekla.
  10. Mäso som podliala vývarom, ktorý som práve dovarila a ochutila posekanou petržlenovou vňaťkou.
  11. Mäso som piekla 40 minút pod pokrievkou. Z mäsa som odstránila špáradlá.
  12. Na panvici som rozohriala a karamelizovala lesný med.
  13. Podliala som ríbezľovým vínom.
  14. Biele ríbezle som obrala zo stoniek a umyla.
  15. Pridala som ich do medovo-vínového prelivu a iba chvíľku nechala variť, kým sa preliv zahustil. Preliv som ochutila mletou škoricou.
  16. Podávala som s varenými zemiakmi. Mäso som poliala ríbezľovým prelivom. Prajem vám dobrú chuť.