Plnené kuracie stehno
Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Sobotný obed dnes s pečeným kuracím stehnom, ktoré som plnila kolieskami údenej klobásy pod kožu.* Podávala som s ríbezľovým prelivom, ktorý som pripravila na karamelizovanom lesnom mede, podliala ríbezľovým vínom a ochutila škoricou.
2 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- Kuracie stehná som umyla, osušila kuchynským paprierom.
- Pripravila som cibuľu, údenú slaninu a údenú klobásu.
- Klobásu som nakrájala na tenké plátky. Môžete si ju nakrájať aj pozdĺžne.
- Pod kožu na stehnách som ukladala vedľa seba kolieska klobásy.
- Napokon som kožu s mäsom spojila špáradlami, aby sa počas pečenia neuvoľnila plnka.
- Údenú slaninu som nakrájala na pásy.
- Bravčovú masť som rozohriala. Keďže je slanina prerastená mäsom, použila som na jej opečenie masť.
- Opečené škvarky zo slaniny som vybrala na tanier a stehná som po jednom sprudka opiekla zo všetkých strán.
- Stehná som solila, korenila, posypala rascou a mletou paprikou, pridala som cibuľu a opiekla.
- Mäso som podliala vývarom, ktorý som práve dovarila a ochutila posekanou petržlenovou vňaťkou.
- Mäso som piekla 40 minút pod pokrievkou. Z mäsa som odstránila špáradlá.
- Na panvici som rozohriala a karamelizovala lesný med.
- Podliala som ríbezľovým vínom.
- Biele ríbezle som obrala zo stoniek a umyla.
- Pridala som ich do medovo-vínového prelivu a iba chvíľku nechala variť, kým sa preliv zahustil. Preliv som ochutila mletou škoricou.
- Podávala som s varenými zemiakmi. Mäso som poliala ríbezľovým prelivom.
Prajem vám dobrú chuť.