« Naspäť na tento recept

Poğaça/Poača zemiakové (fotorecept) verzia na vytlačenie

Slané pečivo plnené zmesou z osmažených strúhaných zemiakov :-)

Autor receptu: cesminaz

Postup receptu

V miske najprv lyžicou premiešame múku, cukor a soľ. Potom pridáme olej, bielok a v mlieku napučané kvasnice. Počas hnetenia pridávame postupne ešte tých cca 1,5 dl vlažnej vody a vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa má oddeľovať od misky. Trocha cesto ešte pomocou múky vymiesime do bochníka a necháme cesto zakryté cca 40 minút kysnúť.
Poğaça/Poača zemiakové (fotorecept) - obrázok 1

Na plnku si pripravíme väčšie zemiaky, cibuľu a zavárané huby. Huby môžte dať menšiu, ale aj väčšiu konzervu, komu ako chutí. Zemiaky si na hrubo postrúhame, cibuľu nadrobno pokrájame a huby scedíme a podľa potreby tiež trocha pokrájame.
Poğaça/Poača zemiakové (fotorecept) - obrázok 2

Do panvici na horúci olej dáme polovicu zemiakov a na veľkom plameni ich kde-tu opečieme, treba obracať drevenou lopatkou/vareškou. Keď sa nám opiekla prvá polovica, odsunieme ju celkom bokom v panvici a dáme k tomu opiecť aj zvyšok zemiakov. Môžte dať trošku oleja ešte ak treba. Keď máme všetky zemiaky opečené, pridáme cibuľu, huby, soľ, mleté čierne korenie a premiešame. Necháme asi 10 minút nezakryté spolu poškvrčať. Hotovú plnku dáme bokom.
Poğaça/Poača zemiakové (fotorecept) - obrázok 3

Nakysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a rozdelíme naň celú plnku. Poukladáme nakrájaný syr a skrútime na závin. Ostrým nožom ho nakrájame na hrubšie kúsky a poukladáme na plech s papierom.
Poğaça/Poača zemiakové (fotorecept) - obrázok 4

Poača natrieme už aj so žĺtkom zmiešaným s pár kvapkami vody, posypeme černuškou a inými semienkami a už aj dáme piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na cca 30 minút. Treba si to radšej sledovať.
Poğaça/Poača zemiakové (fotorecept) - obrázok 5

Poača sú veľmi chutné samotné, ale aj s polievkou. Prajem dobrú chuť :-)
Poğaça/Poača zemiakové (fotorecept) - obrázok 6

Ešte by som dala taký malý tip čo sa týka plnky. Keď vynecháte huby a pridáte nastrúhaný cesnak a majoránku, tak budete mať plnku chuťovo ako haruľa/zemiakové placky.
Poğaça/Poača zemiakové (fotorecept) - obrázok 7

Suroviny




30-35
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist