Bravčové pľúcka

Pľúcka na smotane (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Sú dva typy ľudí - buď ich milujú alebo ich zatracujú. My patríme k tým prvým.

6
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pľúcka dobre umyjeme, dáme variť a vodu vylejeme.
  2. Pľúcka dáme do novej vody, pridáme soľ a bobkové listy, varíme 1 hodinu. Potom pľúcka nakrájame na kocky, hrubšie trubice povykrajujeme.
  3. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme pľúcka.
  4. Podlejeme vývarom, v ktorom sme varili pľúcka.
  5. V smotane rozhabarkujeme múku, prilejeme do varenia a varíme ešte asi 30 minút. Ochutíme octom, cukrom, korením.