Plnka z paštéty a kaša z ryže a tarhone (fotorecept)

Autor receptu: shark

Recept pochádza od môjho krstného otca.

Suroviny

Postup

  1. Chlieb pokrájame na kocky a necháme ho zopár hodín schnúť.Najlepšie cez noc.Potom ho namočíme do studenej vody.Po pár minútach ho vyždímame.
  2. Cibuľu osmažíme na masti a rozpustíme na nej tri paštéty.
  3. Z paštéty dostaneme redšiu hmotu ktorú potom premiešame s chlebom pokrájaným na kocky.Ďalej primiešame k hmote ,majoránku,posekanú petržlenovú vňať,a minimum soli,trochu čierneho mletého korenia.Ochutnáme a keď treba tak dochutíme koreninami.Na koniec pridáme k zmesi 6 rozšľahaných vajec.
  4. Pečieme pri 200 C / 35-40 minút do zlatohnedej farby.Plnku necháme vychladnúť a až potom ju krájame na kocky.
  5. Tak a teraz si pripravíme kašu z ryže a tarhone.Najprv si uvaríme mrkvu a petržlen. Uvarte si ju vo väčšom hrnci a s väčším množstvom vody,lebo v tejto vode si budeme variť aj ryžu a tarhoňu.Zeleninu varíme zhruba 30 minút.Po uvarení ju posekáme na menšie kocky.
  6. Ryžu a tarhoňu varíme vo väčšom množstve vody ako keď varíme cestoviny.Behom 20 minút by mala byť ryža hotová a tarhoňa tiež.Medzi časom musíme ryžu ochutnať aby sa nám nerozvarila.Tarhoňa by sa mala variť zároveň s ryžou ba dokonca bude určite skorej ako ryža.Keď sú tieto dve suroviny uvarené ,tak ich scedíme cez sitko a necháme ich ešte trochu zakryté pokrievkou.Záleží na tom či sú suroviny celkom uvarené,alebo potrebujú ešte pobyt v pare.
  7. Pokiaľ sa nám ryža s tarhoňou varila, tak sme si predošle pozbierali(odstránili) mäso z kostí.My sme piekli kačky tak sme mali krk a trup z dvoch kačíc.Mäso pokrájame na malé kocky.
  8. Uvarenú ryžu a tarhoňu zmiešame na kocky pokrájanou zeleninou,pokrájaným mäsom a posmaženou cibuľou. Dochutíme čiernym mletým korením,rozdrveným majoránom,soľou a zmes dôkladne premiešame.