zatvoriť
VYTLAČIŤ
Plnený karfiol (fotorecept)
Autor receptu:
cenculka30
Recept z TV relácie
5
porcií
60 minút
na 190 °C
Suroviny
1 kus
karfiol
250 g
hovädzie mäso mleté
250 g
bravčové mäso mleté
2 ks
vajcia
2 PL
strúhanka
soľ
korenie čierne mleté
cesnak
Na obaľovanie:
2 ks
vajcia
múka hladká
strúhanka
Postup
Karfiol v celku uvaríme v slanej vode do polomäkka. Spravíme si mäsovú zmes zmiešaním mäsa, vajec, strúhanky, cesnaku a korenia
Uvarenú karfiol necháme vychladnúť. Do vychladnutého opatrne natlačíme medzi ružičky mäso.
Natlačeny karfiol opatrne obalíme v trojobale. V múke - vajíčkach - strúhanke.
Obalený karfiol dáme na plech s olejom a karfiol ešte pokvapkáme olejom. Za občasného pretáčania pečieme v rúre na 190 °C asi hodinu do zlatistá.
Upečený karfiol.
V reze.