Plnené kapustné listy

Plnený kapustný list bez kapustného listu (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu...* Veď čo, za skúšku nič nedám.

45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pomer ryže a mäsa je 1 : 3, lebo ryža uvarením naberie na objeme. Ryžu som si vopred uvaril, nechal vychladnúť a potom som k nej pridal mleté mäso, vajcia, mleté čierne korenie, soľ a všetko to spolu premiešal.
  2. Na dno hrnca s dvojitým dnom rozložíme kyslú kapustu - mne stačil 1 kg rozdeliť pol na pol. Z mäsovej zmesi si urobíme menšie bochníčky a kladieme ich na kyslú kapustu, keď som mal dno zaplnené, dal som trochu kapusty aj medzi jednotlivé bochníčky a zvyšok som rozprestrel na vrch (toho mi foto chýba).
  3. Do veľkej hlbokej panvice si spravíme zápražku z oleja a hladkej múky. Keď už múka hnedne, pridáme mletú červenú papriku, rýchlo premiešame a za stáleho habarkovania prilievame vodu, veľa vody, lebo bude treba veľa redšej zápražky... Ochutíme ju soľou a čiernym korením.
  4. Zápražkou zalejeme obsah hrnca, potrasieme ním, aby sa zápražka dostala všade a vyšiel vzduch von, pridáme bobkové listy a dáme variť na slabšom plameni na cca 45 minút.
  5. A máme hotovo. DOBRÚ CHUŤ.