Plnený kaleráb
Plnený jarný kaleráb (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nie je to obed, skôr taký
chrumkavý olovrant z jarného
krehkého kalerábu.
1 porcia |
30 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Zostalo mi mäso z nedeľňajšieho obeda a už som ho nedala späť do mrazničky, tak som vymyslela, čo s ním urobím. Mäso som pomlela. Jednu jarnú cibuľku som nakrájala na kolieska a na oleji opiekla do svetlohneda. Cibuľku som pridala k mletému mäsu, mäso som osolila, okorenila a pridala som strúhaný syr. Zostala mi ryža z predošlého obeda, aj túto som pridala a všetko som premiešala.
- Kaleráb som z vnútra vydlabala a v osolenej vode uvarila.
- Príprava plnky.
- Plnkou som naplnila uvarený kaleráb. Práve som mala pripravený chlieb na pečenie, tak som si rúru predhriala a počas predhrievania som dala do rúry aj kaleráb a zapiekla som ho a zároveň som mala predhriatu rúru na pečenie chlebíkov.
- Také popoludňajšie chrumkanie s paradajkami a paprikou úplne výborné. No samozrejme sa všetko mäso do jedného kalerábu nevošlo, tak som urobila guľky a bola aj fašírka. Prajem vám dobrú chuť.
- Môj chlebík pečený v chlebovej forme. Bezkváskový.