Plnený kaleráb

Plnený jarný kaleráb (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.

1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zostalo mi mäso z nedeľňajšieho obeda a už som ho nedala späť do mrazničky, tak som vymyslela, čo s ním urobím. Mäso som pomlela. Jednu jarnú cibuľku som nakrájala na kolieska a na oleji opiekla do svetlohneda. Cibuľku som pridala k mletému mäsu, mäso som osolila, okorenila a pridala som strúhaný syr. Zostala mi ryža z predošlého obeda, aj túto som pridala a všetko som premiešala.
  2. Kaleráb som z vnútra vydlabala a v osolenej vode uvarila.
  3. Príprava plnky.
  4. Plnkou som naplnila uvarený kaleráb. Práve som mala pripravený chlieb na pečenie, tak som si rúru predhriala a počas predhrievania som dala do rúry aj kaleráb a zapiekla som ho a zároveň som mala predhriatu rúru na pečenie chlebíkov.
  5. Také popoludňajšie chrumkanie s paradajkami a paprikou úplne výborné. No samozrejme sa všetko mäso do jedného kalerábu nevošlo, tak som urobila guľky a bola aj fašírka. Prajem vám dobrú chuť.
  6. Môj chlebík pečený v chlebovej forme. Bezkváskový.