Plnené palacinkové mešce so syrovou omáčkou /fotorecept/

Autor receptu: izabella929

Veľmi príjemné, chutné jedlo.Myslela som, že v vás zaujme.Môže sa robiť plnka z ľubovolných surovín, podstata je, aby neboli do palacinky zabalené aj so šťavou, ktorá by cesto premočila..toto jedlo je delikatesa, ktorá sa ponúka návštevníkom stepnej časti Maďarska na Hortobágyi.. okolie Debrecenu...

4
porcie
80 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú lopatku umyjem a pokrájam na kocky..na rajnicu si dám masť a mäso nanej.orestujem..potom pridám soľ, korenie, všetko pomiešam a podlejem malým množstvom vody, ktorú stále počas dusenia dolievam...v polovici dusenia pridám k mäsku aj na kolieska pokrájaný por a spolu dusím..pokial sa mäso dusí, dám do hrnca vodu na vyvarenie vrtuliek..keď voda vrie, pridám soľ a vložím vrtuľky, po uvarení ich scedím a polejem troškou oleja, aby sa nezlepili..keď je mäso aj vrtulky hotové , zmiešam ich a nechám chladiť...
  2. pripravím si syrovú omáčku..z masla, múky a mlieka si pripravím bešamel...počas miešania, postupne pridávam k nemu po malých častiach strúhaný syr..omáčku dochutím korením a soľou.
  3. Keď je takmer hotová, pridám k nej lyžicu pochúťkovej smotany a povarím ešte cvíľku..
  4. Z mlieka, múky, vajca a soli si pripravím slané palacinkové cesto..dobre vymiešam a na oleji upečiem palacinky..
  5. Keď mám všetko propravené, nakrájam si z listov poru mašličky, ktorými budem viazať mešce...Na tanier si položím palacinku do nej naložím pripravenú plnku, cesto nazberkám do ruky a zviažem so stužkou..ku mešcom pridám syrovú omáčku a ozdobím..prajem dobrú chuť...ako plnku do palaciniek môžete použiť hocijaké mäso, pečienky,šunku..kto čo má rád..