Plnené mušle ( fotorecept )

Autor receptu: nikola166

mňam mňam :) Trošku babračka, ale zato pekne vyzerajú na tanieri a výborne chutia.

4
porcie
50 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode s kvapkou oleja tak, aby boli pevné na skus.
  2. Cibuľu pokrájame na mesiačiky, kuracie prsia na pásiky - ale dajte skôr menšie kocky, ja som mala dosť veľké kúsky a ťažšie sa plnili ...Opekáme na kvapke olivového oleja asi 8 minút.
  3. Pridáme špenátové llisty pokrájané nadrobno plus rohlík pokrájaný na kocky. Osolíme, okoreníme a chvíľku podusíme.
  4. Potom pridáme 2 PL kyslej smotany.
  5. Touto zmesou naplníme uvarené cestoviny a poukladáme do zapekacej misy, ktorú sme potreli olejom.
  6. Pripravíme si zálievku, a to tak, že vymiešame zvyšok kyslej smotany s dvoma vajíčkami, pridáme trochu mlieka, soľ, MČK, trocha muškátového orieška.
  7. Pripravenou zálievkou rovnomerne zalejeme naplnené cestoviny a dáme zapiecť na 20-25 minút pri teplote 190 °C.
  8. Na tanieri posypeme čerstvou nasekanou pažitkou. Dobrú chuť ! TIP : cestoviny môžete samozrejme plniť aj napr. mletým mäsom, ktoré opečiete na cibuli a okoreníte.