Plnené kuracie stehno bryndzou a kôprom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi chutné stehienka hoc aj plnené bryndzou zmiešanou s kôprom.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie stehno som umyla a pripravila som si kôpor.
  2. Pripravila som si plnku. Rožok som nakrájala na kolieska. Nie je potrebné ho kropiť. Pridala som bryndzu, vajce, kôpor a mleté čierne korenie. Nesolila som, lebo bryndza má svoju špecifickú chuť.
  3. Všetko som zmiešala.
  4. Stehno som plnila pod kožu.
  5. Špáratkami som uzavrela plnku tak, že som kožu prepichla a spojila s mäsom.
  6. Na panvici som nechala roztopiť masť, vložila som stehno a sprudka opiekla z oboch strán. Osolila a okorenila som ho. Podliala troškou vody a nechala chvíľku dusiť.
  7. Pod pokrievkou som ho nechala piecť. V poslednej fáze som ho odkryla a nechala opiecť do chrumkava, čím sa i tekutina zredukovala.
  8. Upečené som vyložila na kuchynský papier. Potom som z neho odstránila šparátka. Nakrájala som na plátky. Podávala som s ryžou.
  9. Prajem vám dobrú chuť.