Plnené kuracie stehná (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tento recept som našla na Dobrú chuť.azet.sk Upútal ma preto, že poradil, ako sa dá využiť koža zo stiahnutého kuraťa. Plnka je variabilná. Dajú sa použiť kuracie pečienky, šampiňóny, proste podľa vašej chuti, alebo čo je doma v chladničke.

60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mäso som očistila od zbytkov peria, umyla, usušila papierovou utierkou.
  2. Odrezala som spodné stehná. Opatrne som z nich stiahla kožu až ku kĺbiku. Kožu som prevrátila. Tesne nad kľbom som stehno odrezala. Potom som kožu pretiahla späť do pôvodného tvaru.
  3. Jednodňové pečivo, mala som 3 kusy, som pokrájala na kocky, zaliala asi 100 ml mlieka. Očistila som si strednú cibuľu a cesnak. Umyla som si čerstvú petržlenovú vňať.
  4. Nakrájanú cibuľu som orestovala na oleji. Pridala som prelisovaný cesnak. Malú paštiku Svačinku som nechala na cibuli rozpustiť.
  5. Vychladnutú som pridala k namočenému pečivu spolu s vajíčkami, vňaťkou, majoránkou, soľou a mletým korením. Môže sa pridať aj trochu muškátového orecha. Masu som zamiešala.
  6. Kože som naplnila pripravenou plnkou. Kožu som zopla ihlicou, aby plnka nevytekala.
  7. Do 1 pl oleja som dala 2 čl korenie na pečené kura. Premiešala som, natrela na nadstehná a falošné stehná.
  8. Zvyšok plnky som upiekla v malých formičkách. Plánovala som upiecť aj stehná stiahnuté z kože, obalené plátkami oravskej slaniny. Hoci som ju včera kúpila na tento účel, v chladničke už nebola. Neviem, čo to mám za blbú chladničku:-) Pri pohľade na obrázok pod textom ma napadlo, že som mohla stehná obaliť plnkou a tak ich upiecť.
  9. Kura som najprv piekla na 200°C zakryté alobalom. Občas som mäso polievala. Potom odkryté , aby získalo farbu a kožka bola chrumkavá. Falošné stehná s plnkou som otočila, aby sa opiekli aj z druhej strany.
  10. Kým sa mäso pieklo, uvarila som zemiaky. Obed som podávala so zaváranou cviklou.
  11. Upečené. A hneď aj zjedené. Nemala som možnosť fotiť na tanieri.