Plnené kelové listy (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Na obed sme mali plnené kelové listy. Minule, keď som varila kelovú polievku sa mi tak zapáčili vrchné listy, že ma napadlo ich naplniť mäskom a urobiť tak netradičný (pre nás) obed.
2-3 porcie |
30 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravila som si suroviny.
- Umyté kelové listy som dala do vriacej vody na chvíľu, aby zmäkli.
- Na troche oleja osmahneme nadrobno nakrájanú slaninku a cibuľu.
- Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme....
- ...pridáme roztlačený cesnak a dusíme do mäkka. Ostali mi z minulého dňa dve lyžice šťavy z mäsa, s paradajkami, pridala som to do dusenia.
- Ostalo mi aj trocha ryže, tak som ju použila do závitkov.
- Udusené mäso necháme vychladnúť, primiešame uvarenú ryžu, vajce a petržlenovú vňať.
- ...zamiešame. Plnka je pripravená.
- Listy kelu osušíme, sú pripravené na plnenie.
- Listy kelu plníme mäsovou zmäsou...
- ...zavinieme a zabezpečíme povrázkom , by sa nerozpadli, pri ďaľšom upravovaní.
- Závitky kladieme tesne k sebe... podlejeme olivovým olejom a dáme do rúry zapiecť.
- Po upečení...
- Kelové listy nezmäkli dostatočne, tak som závitky ešte chvíľu dodusila na zeleninovom vývare( z kocky). Po 5 minutách boli udusené.
- Ku kelovým závitkom som podávala zemiakovú kašu.
- Dobrú chuť.