Plnené kelové listy (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Na obed sme mali plnené kelové listy. Minule, keď som varila kelovú polievku sa mi tak zapáčili vrchné listy, že ma napadlo ich naplniť mäskom a urobiť tak netradičný (pre nás) obed.

2-3
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravila som si suroviny.
  2. Umyté kelové listy som dala do vriacej vody na chvíľu, aby zmäkli.
  3. Na troche oleja osmahneme nadrobno nakrájanú slaninku a cibuľu.
  4. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme....
  5. ...pridáme roztlačený cesnak a dusíme do mäkka. Ostali mi z minulého dňa dve lyžice šťavy z mäsa, s paradajkami, pridala som to do dusenia.
  6. Ostalo mi aj trocha ryže, tak som ju použila do závitkov.
  7. Udusené mäso necháme vychladnúť, primiešame uvarenú ryžu, vajce a petržlenovú vňať.
  8. ...zamiešame. Plnka je pripravená.
  9. Listy kelu osušíme, sú pripravené na plnenie.
  10. Listy kelu plníme mäsovou zmäsou...
  11. ...zavinieme a zabezpečíme povrázkom , by sa nerozpadli, pri ďaľšom upravovaní.
  12. Závitky kladieme tesne k sebe... podlejeme olivovým olejom a dáme do rúry zapiecť.
  13. Po upečení...
  14. Kelové listy nezmäkli dostatočne, tak som závitky ešte chvíľu dodusila na zeleninovom vývare( z kocky). Po 5 minutách boli udusené.
  15. Ku kelovým závitkom som podávala zemiakovú kašu.
  16. Dobrú chuť.