Plnená roládka s parmezánovým chipsom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Prsia rozklepeme na jeden väčší plátok, naplníme ho nadrobno nakrájanými kaparami, olivami a sušenými paradajkami, jemne osolíme, okoreníme a zrolujeme, prípadne spevníme niťou.
- Rolku vložíme na panvicu s mierne rozpáleným olejom a pomaly opekáme z každej strany 10 – 15 minút. Vyberieme z panvice a zabalíme do alobalu. Do výpeku pridáme víno a dusíme, kým omáčka nezhustne. Potom ju dochutíme soľou a korením.
- Parmezán nastrúhame najemno, dáme na plech s papierom na pečenie, urobíme malé rösti (okrúhle placky) a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C, kým nie je parmezán zlatistý. Roládu nakrájame, prelejeme omáčkou a dekorujeme rukolou, bazalkou a parmezánovým chipsom.
|