Plnená roládka s parmezánovým chipsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prsia rozklepeme na jeden väčší plátok, naplníme ho nadrobno nakrájanými kaparami, olivami a sušenými paradajkami, jemne osolíme, okoreníme a zrolujeme, prípadne spevníme niťou.
  2. Rolku vložíme na panvicu s mierne rozpáleným olejom a pomaly opekáme z každej strany 10 – 15 minút. Vyberieme z panvice a zabalíme do alobalu. Do výpeku pridáme víno a dusíme, kým omáčka nezhustne. Potom ju dochutíme soľou a korením.
  3. Parmezán nastrúhame najemno, dáme na plech s papierom na pečenie, urobíme malé rösti (okrúhle placky) a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C, kým nie je parmezán zlatistý. Roládu nakrájame, prelejeme omáčkou a dekorujeme rukolou, bazalkou a parmezánovým chipsom.