Plnená pečená tekvica

Autor receptu: zlota1

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tekvicu umyjeme,prekrojíme napoly a zbavíme jadierok.Osušíme.
  2. Mleté mäso,korenie,soľ,majorán,vajíčka a horčicu dáme do misky,nakrájame cibuľu a pretlačíme cesnak a všetko dokopy zmiešame na kompaktnú masu.Ak je masa riedka,prihustíme troškou strúhanky.
  3. Tekvicové polovice naplníme mäsovou zmesou a dáme do predhriatej rúry piecť,kým bude tekvica mäkká a mäso upečené.Cca 5-7 min pred dopečením posypeme zvrchu syrom a necháme dopiecť.Ako príloha stačí šalát,v zime chutí najlepšie takto pripravené hokkaido.Dobrú chuť.