Plnená paprika
Plnená paprika trochu inak
Autor receptu: mycake
Sú jedlá, ktoré sa ani pri veľkej snahe nedajú lákavo nafotiť. O to lepšie však chutia. To
isté platí o tejto plnenej paprike, ktorú ma naučil
pripravovať môj svokor. A na rozdiel od klasickej plnenej papriky vám garantujem, že
zjete aj samotnú papriku. Odporúčam si ju pripraviť na
večeru a podávať s chlebíkom. Recept je z mycake.sk.
3 porcie |
35 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Každý syr si nakrájame na 6 približne rovnakých hranolčekov. Z paprík vykrojíme jadrovníky a naplníme ich syrom (z každého druhu syra 1 kúsok).
- Papriky opečiem na oleji z každej strany tak, aby sa vytvorili na šupke hnedé pľuzgieriky. Potom pridám nakrájanú paradajku, pretlačený strúčik cesnaku, paradajkový pretlak a zalejem asi 1 - 1,5 dcl vody.
- Papriky osolím, okorením a nechám dusiť asi 20 minút, kým sa všetky chute navzájom prepoja. Servírujem na tanier so šťavou a zajedám čerstvých chlebom. Dobrú chuť.❤