Plnená paprika

Plnená paprika, tak ako ju robím ja (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Dnešný obed. Naša obľúbená plnená paprika.

60 minút
príprava

Postup

  1. Najskôr si uvaríme ryžu, ktorú trochu osolíme. Keď je vychladnutá, tak ju zmiešame s pomletým mäsom. Pridáme roztlačený cesnak, vajce, majoránku, mleté čierne korenie a soľ. Všetko spolu vymiešame a masu odložíme na pol hodiny bokom, aby sa chute spojili.
  2. Pripravíme si paradajkový pretlak.
  3. Teraz si urobíme zásmažku. Do menšieho kastrólika dáme trochu oleja, pridáme múku, čierne korenie, mletú červenú papriku a majoránku. Na slabom ohni osmažíme.
  4. Do veľkého hrnca nalejeme vodu, ktorú ocukríme, osolíme a necháme ju zovrieť. Pridáme paradajkový pretlak a bobkový list. Necháme chvíľu povariť a pridáme zásmažku, ktorú sme si rozmiešali s teplou vodou. Vznikne nám paradajková omáčka.
  5. Teraz mäsovou zmesou naplníme papriky. Z ostatného mäsa vyformujeme guľky.
  6. Dáme ich variť do paradajkovej omáčky. Zakryjeme pokrievkou a varíme 1 hodinu.
  7. A máme uvarené.
  8. Podávame s knedľou, my sme mali chlebík.