Plnená paprika
Plnená paprika, tak ako ju robím ja (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Dnešný obed. Naša obľúbená plnená paprika.
Postup
- Najskôr si uvaríme ryžu, ktorú trochu osolíme. Keď je vychladnutá, tak ju zmiešame s pomletým mäsom. Pridáme roztlačený cesnak, vajce, majoránku, mleté čierne korenie a soľ. Všetko spolu vymiešame a masu odložíme na pol hodiny bokom, aby sa chute spojili.
- Pripravíme si paradajkový pretlak.
- Teraz si urobíme zásmažku. Do menšieho kastrólika dáme trochu oleja, pridáme múku, čierne korenie, mletú červenú papriku a majoránku. Na slabom ohni osmažíme.
- Do veľkého hrnca nalejeme vodu, ktorú ocukríme, osolíme a necháme ju zovrieť. Pridáme paradajkový pretlak a bobkový list. Necháme chvíľu povariť a pridáme zásmažku, ktorú sme si rozmiešali s teplou vodou. Vznikne nám paradajková omáčka.
- Teraz mäsovou zmesou naplníme papriky. Z ostatného mäsa vyformujeme guľky.
- Dáme ich variť do paradajkovej omáčky. Zakryjeme pokrievkou a varíme 1 hodinu.
- A máme uvarené.
- Podávame s knedľou, my sme mali chlebík.