Plnená paprika

Plnená paprika s kuracou fašírkou (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Aby to bolo aj pre chlapov je to strihnuté oškvarkami. Nuž riadna maškrta. Kam sa hrabú zákusky.

10
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na pol mesiace a gazdovskú slaninu na kocky. Očistíme cesnak a nastrúhame na drobno. Na panvici opekáme cibuľu a cesnak do hneda. Pridáme rascu a čierne mleté korenie a na zaver strúhaný cesnak. Necháme nech cesnak prevonia a odstavíme zo sporáku.
  2. Pripravíme si oškvarky.
  3. Kuracie prsia prerežeme na menšie kusy, aby vošli do mlynčeku na mäso.
  4. Mäso, pripravená cibuľa a oškvarky zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme grilovacie korenie domáce bez éčok, vajcia a poriadne premiešame. Ochutnáme a pripadne trochu osolíme.
  5. Papriky očistíme od jadrovníkov a trochu z vnútra osolíme.
  6. Do papriky na spodok dáme za jednu PL plnky.
  7. Na to jedno vajce.
  8. Na vajce plátok parenice. Ja som ju rozrezal na päť plátkov. Na parenicu zase plnku po vrch papriky. Vrch potrieme olejom. Dáme na plech a do rúry. Prípadne plech potrieme olejom, alebo dáme pod ne alobal. Rúru zapneme na 200 °C a pečieme 40 minút.
  9. Po tejto dobe vytiahneme takúto nádheru, až sa srdce raduje a v žalúdku škvŕka. Necháme trochu vychladnúť.
  10. Zo zvyšnej plnky môžeme urobiť fašírky. Obalíme v strúhanke a vysmažíme v oleji. Tie sa nestihli ani dostať na tanier. Zmizli ešte teplé, už aby deti chodili riadne do školy. Aj pri tom fotení bolo ich desať a než som odfotil, tak vidím už deväť. Prievan na tanieri.
  11. Môžeme dávať na tanier ja som dal k tomu zemiakovú kašu a ľadový šalát. Nechám na vás, ako a s čím si to dáte. Takto kuracie prsia vôbec nie sú suché. Chutili nám veru riadne.