Plnená paprika
Plnená paprika s kuracou fašírkou (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Aby to bolo aj pre chlapov je to strihnuté oškvarkami. Nuž riadna maškrta. Kam sa hrabú zákusky.
10 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Cibuľu očistíme a nakrájame na pol mesiace a gazdovskú slaninu na kocky. Očistíme cesnak a nastrúhame na drobno. Na panvici opekáme cibuľu a cesnak do hneda. Pridáme rascu a čierne mleté korenie a na zaver strúhaný cesnak. Necháme nech cesnak prevonia a odstavíme zo sporáku.
- Pripravíme si oškvarky.
- Kuracie prsia prerežeme na menšie kusy, aby vošli do mlynčeku na mäso.
- Mäso, pripravená cibuľa a oškvarky zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme grilovacie korenie domáce bez éčok, vajcia a poriadne premiešame. Ochutnáme a pripadne trochu osolíme.
- Papriky očistíme od jadrovníkov a trochu z vnútra osolíme.
- Do papriky na spodok dáme za jednu PL plnky.
- Na to jedno vajce.
- Na vajce plátok parenice. Ja som ju rozrezal na päť plátkov. Na parenicu zase plnku po vrch papriky. Vrch potrieme olejom. Dáme na plech a do rúry. Prípadne plech potrieme olejom, alebo dáme pod ne alobal. Rúru zapneme na 200 °C a pečieme 40 minút.
- Po tejto dobe vytiahneme takúto nádheru, až sa srdce raduje a v žalúdku škvŕka. Necháme trochu vychladnúť.
- Zo zvyšnej plnky môžeme urobiť fašírky. Obalíme v strúhanke a vysmažíme v oleji. Tie sa nestihli ani dostať na tanier. Zmizli ešte teplé, už aby deti chodili riadne do školy. Aj pri tom fotení bolo ich desať a než som odfotil, tak vidím už deväť. Prievan na tanieri.
- Môžeme dávať na tanier ja som dal k tomu zemiakovú kašu a ľadový šalát. Nechám na vás, ako a s čím si to dáte. Takto kuracie prsia vôbec nie sú suché. Chutili nám veru riadne.