Králičie roládky
Plnená králičia galantínka s koňakovou omáčkou a gratinom
Autor receptu: redakcia
Postup- Králičí chrbát umyjeme a rozdelíme na polovice.
Z oboch vyrežeme po dva plátky
mäsa, ktoré naklepeme.
- Králičie stehno vykostíme a mäso zomelieme. Pridáme vajce, polovicu smotany na
šľahanie, soľ, mleté čierne korenie
a zmes dobre vymiešame pomocou
ponorného mixéra. Potom pridáme
nadrobno nakrájanú surovú mrkvu.
- Vyklepané plátky mäsa
potrieme mäsovo–mrkvovou
zmesou a na každý plátok dáme
kúsok foie gras. Plátky zvinieme
a každú roládu zabalíme do potravinárskej fólie a do alobalu. Varíme
vo vriacej vode niekoľko minút
(voda však nesmie príliš vrieť).
- Po uvarení galantínky vybalíme z alobalu aj fólie. Šťavu, ktorá sa vo fólii
zachytila, prevaríme spolu s koňakom a so zvyšnou smotanou. Pomaly redukujeme a omáčku napokon zjemníme maslom.
- Batatovo–zemiakový gratin: Zemiaky aj
bataty očistíme a nakrájame na tenké plátky.
V miske vyšľaháme vajcia so smotanou, pridáme strúhaný parmezán, soľ a muškátový oriešok. Na
nakrájané zemiaky vylejeme smotanovú zmes a dobre premiešame.
Zapekaciu misu alebo pekáč vystelieme papierom na pečenie a preložíme do nej smotanové
zemiaky. Vrch prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme ďalšou
misou. Vložíme do vyhriatej rúry
a pečieme pri 130 °C dve hodiny.
|