Pohánkové cestoviny

Pizzòccheri della Valtellina (fotorecept)

Autor receptu: tiamostef

Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina.* Tento recept je v podstate rýchly a potrebuješ jeden hrniec a malú rajničku na spraženie masla. Ak nemajú v obchode cavolo nero, použi cca 2 hrste listového špenátu.

2-3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do velkeho hrnca das varit vodu. Kym začne vriet, pripravis suroviny, nakrájas syr asiago na mini (naozaj mini) kocky a pripravís si zeleninu - zemiaky očistis a nakrájas na väčsie kocky, kel omyjes a nakrájas.
  2. Ked uz voda vrie, pridas sol, pár zrniek rasce a cele korenie (2-3). Pridás zemiaky, a do minúty pridas nakrájaný kel a cestoviny pizzoccheri. Toto nechas varit na strednom stupni.
  3. 2 minúty pred dovarením cestovín vhodis za dve hrste cavolo nero alebo 2 hrste spenátu. Do rajničky dáš maslo, lístky salvie a strúčiky cesnaku a nechás na malom ohni pomaly zprazit.
  4. Teraz prichadza naozaj to dolezite v rychlosti všetko dokoncit, aby jedlo nevychladlo. Scedís z hrnca do sita, zo sitka odoberies cca 1/3 naspat do hrnca, posypes 1/3 parmezanu,1/3 pokrajaneho syra asiago, znovu 1/3 zo sitka a zasypes 1/3 parmezanu a 1/3 pokrajaneho syra, zopakujes so zvyskom.
  5. Ked si takto navrstvila, pridas trochu soli, trochu mletého korenia, z praziaceho sa masla vyber cesnak, salviu a este skvariacim maslom vsetko zalej a začni dobre miesat, nie na kasu (rozumej že syry + maslo vytvoria krém a všetko krasne spoja).
  6. Ked je všetko premiesane, hotovo. Ja už ničím neposypam ale trochu grana ak chces môžes posypat.