Pizza rožky z tvarohového cesta (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Mnohé máme ráno dilemu, čo dať deťom na desiatu. Mala som zvyšný tvaroh, tak som upiekla tieto chutné pizza rožky. Piekla som ich včera, ale počkala som, aké budú na druhý deň. Ostali mäkké, takže super :-)

8
porcií
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som tieto múky.
  2. Múky dáme do misy, urobíme jamku, rozmrvíme do nej droždie, zasypeme cukrom, zalejeme 50 ml vlažnej vody, prisypeme trochou múky a počkáme cca 10 minút nech sa nám urobí kvások. Pridáme soľ, korenie, tvaroh, olej a postupne prilievame vlažnú vodu a miesime, pokiaľ sa cesto neodliepa od bokov misy. Prikryjeme a necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 60 min.
  3. Po vykysnutí cesto vyklopíme na mierne pomúčenú dosku, rozdelíme na 8 častí o hmotnosti cca 100 g. Každú časť postupne rozvaľkáme na ovál.
  4. Potrieme kečupom (ja som použila domáci), pridáme sušené oregano, šunku, syr a zrolujeme do tvaru rožka. Postupne ich ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie.
  5. Do každého rožka urobíme žiletkou 2 hlboké pozdĺžne zárezy a necháme prikryté kysnúť ešte 30 minút. Potom rožky potrieme vajíčkom a posypeme podľa chuti. V mojom prípade sezamom, ľanovými semienkami a syrom. Pečieme pri 220 °C 20 minút do zlatista. Necháme vychladnúť.
  6. A náš Monty to samozrejme opäť prespal :-)