Pivný zajac v pahrebe
Autor receptu: thedrunkchef
Ešte počas štúdia som dostal zajaca, a aby dlho nestrašil v mrazáku, tak bolo potreba vymyslieť čo s ním. Tak sme ho jedného krásneho májového dňa vzali za mesto, pekne do prírody, kam pôvodne patril.
60 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Nazbierame drevo a "rozfajrujeme" poriadny oheň, aby sme mali veľkú pahrebu. :-DD
- Zajaca osolíme, okoreníme a potrieme zmesou oleja, kari a cesnaku. Položíme na alobal, podlejeme trochou piva (zvyšné pivo vypijeme) a dôkladne zabalíme tak, aby sa pivo nevylialo.
- Zabaleného zajaca vložíme do pahreby a pečieme minimálne 1,5 hodiny, čo závisí na jeho veľkosti.
- TIP: Ako prílohu by som doporučil chlieb, zemiaky v pahrebe, alebo zemiaky na spôsob živánskej, tj. s cibuľou, paradajkami a paprikou.