Pivný zajac v pahrebe

Autor receptu: thedrunkchef

Ešte počas štúdia som dostal zajaca, a aby dlho nestrašil v mrazáku, tak bolo potreba vymyslieť čo s ním. Tak sme ho jedného krásneho májového dňa vzali za mesto, pekne do prírody, kam pôvodne patril.

60 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nazbierame drevo a "rozfajrujeme" poriadny oheň, aby sme mali veľkú pahrebu. :-DD
  2. Zajaca osolíme, okoreníme a potrieme zmesou oleja, kari a cesnaku. Položíme na alobal, podlejeme trochou piva (zvyšné pivo vypijeme) a dôkladne zabalíme tak, aby sa pivo nevylialo.
  3. Zabaleného zajaca vložíme do pahreby a pečieme minimálne 1,5 hodiny, čo závisí na jeho veľkosti.
  4. TIP: Ako prílohu by som doporučil chlieb, zemiaky v pahrebe, alebo zemiaky na spôsob živánskej, tj. s cibuľou, paradajkami a paprikou.