Kuracie mäso

Pita chlieb s kuracím mäsom na grécky spôsob (videorecept)

Autor receptu: tuvarichlap

Osviežujúci a na prípravu jednoduchý recept. Túto šmakotinku zvládnete pripraviť ľavou zadnou :-)

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Marináda: V mise zmiešame olej, šťavu a nastrúhanú kôru z citróna, soľ, kurkumu, mletú rascu, sušený koriander a koriandrovú vňať. Pridáme mäso, premiešame a dáme do chladničky na noc alebo postačia aj dve hodiny.
  2. Marinované mäso napicháme na špajdle. Na rozpálenej grilovacej panvici najskôr opečieme pita chlieb a pokračujeme grilovaním mäsa.
  3. Šalát: Uhorku a cuketu nakrájame na plátky, pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a nasekanú koriandrovú vňať.
  4. Dresing: Do bieleho jogurtu pretlačíme cesnak, podľa chuti pridáme soľ, korenie a nasekanú koriandrovú vňať.
  5. Pita chlieb rozkrojíme, naplníme šalátom, pridáme mäso a nakoniec prelejeme dresingom. Pre zvýraznenie chuti môžeme pokvapkať šťavou z limetky. Dobrú chuť :-)