Marináda:
V mise zmiešame olej, šťavu a nastrúhanú kôru z citróna, soľ, kurkumu, mletú rascu, sušený koriander a koriandrovú vňať. Pridáme mäso, premiešame a dáme do chladničky na noc alebo postačia aj dve hodiny.
Marinované mäso napicháme na špajdle. Na rozpálenej grilovacej panvici najskôr opečieme pita chlieb a pokračujeme grilovaním mäsa.
Šalát: Uhorku a cuketu nakrájame na plátky, pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a nasekanú koriandrovú vňať.
Dresing: Do bieleho jogurtu pretlačíme cesnak, podľa chuti pridáme soľ, korenie a nasekanú koriandrovú vňať.
Pita chlieb rozkrojíme, naplníme šalátom, pridáme mäso a nakoniec prelejeme dresingom. Pre zvýraznenie chuti môžeme pokvapkať šťavou z limetky.
Dobrú chuť :-)