Pikantné tofu, sladká mrkva a arašidová omáčka (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Sladké, pikantné a najmä chutné:)

Suroviny

Postup

  1. Tofu osušíme a nakrájame.
  2. Suroviny na marinádu rozmixujeme.
  3. Pripravenou marinadou prelejeme tofu a odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
  4. Takto pripravené tofu vysmážame na troche oleja.
  5. Na zálievku si pripravíme pistácie. Ja som mala solené. Nasekáme ich. Pridáme sójovú omáčku, sézamové semienka a zomelieme alebo nasekáme chilli papričku. Premiešame.
  6. Mrkvu si očistíme a v hrnci varíme pár minút kým nezíska pružnosť.
  7. Mrkvu prudko zchladíme, vyberieme na kuchynskú utierku a osušíme.
  8. V panvici si rozohrejeme prepustené maslo. Pridáme mrkvu a pražíme zo všetkých strán.
  9. K opraženej mrkve pridáme med, ktorý na mrkvách vytvorí sladkú glazúru.
  10. Všetky suroviny na arašidovú omáčku dáme do menšieho hrnca. Metličkou rozmiešame.
  11. Na miernom ohni za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
  12. Tofu servírujeme preliate zálievkou. Recept je vhodný aj pre vegánov. Treba však prispôsobiť spôsob prípravy mrkvy - med nahradiť cukrom, prepustené maslo vegánskym maslom.
  13. Zálievku sme skúsili aj na plátkoch goody foody. Mňam :)