Pikantné tofu, sladká mrkva a arašidová omáčka (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Sladké, pikantné a najmä chutné:)
Postup
- Tofu osušíme a nakrájame.
- Suroviny na marinádu rozmixujeme.
- Pripravenou marinadou prelejeme tofu a odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
- Takto pripravené tofu vysmážame na troche oleja.
- Na zálievku si pripravíme pistácie. Ja som mala solené. Nasekáme ich. Pridáme sójovú omáčku, sézamové semienka a zomelieme alebo nasekáme chilli papričku. Premiešame.
- Mrkvu si očistíme a v hrnci varíme pár minút kým nezíska pružnosť.
- Mrkvu prudko zchladíme, vyberieme na kuchynskú utierku a osušíme.
- V panvici si rozohrejeme prepustené maslo. Pridáme mrkvu a pražíme zo všetkých strán.
- K opraženej mrkve pridáme med, ktorý na mrkvách vytvorí sladkú glazúru.
- Všetky suroviny na arašidovú omáčku dáme do menšieho hrnca. Metličkou rozmiešame.
- Na miernom ohni za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- Tofu servírujeme preliate zálievkou. Recept je vhodný aj pre vegánov. Treba však prispôsobiť spôsob prípravy mrkvy - med nahradiť cukrom, prepustené maslo vegánskym maslom.
- Zálievku sme skúsili aj na plátkoch goody foody. Mňam :)