Pikantné bravčové rebierka

Autor receptu: oco

Pripraviť chutné bravčové rebrá to je taká srdcovka ako navariť guláš.Každý to vie každý to robí trochu ináč.Na obed som rebrá so piekol takto .Sú dobré aj pre priateľov s chlebom namáčaným vo výpeku.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si marinádu na potieranie rebierok z uvedených surovín.
  2. Mäso naporcujeme rozrezaním medzi rebrami.
  3. Osolíme ,okoreníme a opaprikujeme,dáme do zapekacej misy,pridáme očistenú celú cibuľu,podlejeme trochou vody,zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry
  4. Po 20 minutách odstránime alobal a rebrá potrieme marinádou.
  5. Po ďalších 20 minutách rebrá otočíme ,potrieme marinádou a pečieme do mäkka.Potom rebra vyberieme,omáčku zahustíme múkou dochutíme,vrátime mäso späť a prehrejeme.Podávame s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.