Pikantná nátierka(fotorecept)

Autor receptu: malinka711

U nás doma sú veľmi obľúbené zaváraniny z plodov našej záhrady, preto každý rok skúšame stále nové a nové recepty ...... tento rok som sa chystala vyskúšať túto nátierku .... prísady som mala doma tak hor sa do toho ale keďže v recepte sa neuvádzalo či treba použiť papriku červenú alebo zelenú, tak som skúsila zelenú lebo len tú som mala doma ...... výsledok vidíte sami :D vyzerá to ako horčica .... nabudúce skúsim použiť tú červenú a možno z toho bude nátierka ...:D

12 pohárov
porcií

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame.
  2. Očistíme cibuľu, cesnak a oboje nadrobno nasekáme. Vo vriacej vode sparíme paradajky, olúpeme ich a nakrájame na malé kocky.
  3. Papriky zbavíme jadrovníkov, nakrájame na rovnako veľké kúsky a všetku zeleninu zmiešame. Pridáme nasekané feferónky, ochutíme soľou, korením, cukrom, octom, horčicou a olejom.
  4. Varíme spolu asi 1 hodinu...
  5. ... potom zmes rozmixujeme a naplníme do pohárov. Sterilizujeme pri teplote 80°C 15-20 minút. Mne vyšlo 12 pohárov o objeme 250 ml (+ niekoľko lyžíc na ochutnávku :D).
  6. Skúsila som to s červenou paprikou a tu je výsledok ...