Pikantná fazuľa (fotorecept)
Autor receptu: zabiatko66
Včera na večeru sa rozvýjala moja polovička. Vymyslel si takúto chutnú večeru. No
nezaprie sa, že je fazuliar. Mne už len ostávalo fotiť.
2 porcie |
15 minút príprava |
45-60 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie a dáme si variť fazuľu do osolenej vody. Varíme do mäkka 3/4 hod. až 1 hodinu.
- cibuľku nakrájame na drobno a speníme na rozohriatom oleji
- pór nakrájame na kolieska a pridáme k cibuľke dusíme do mäkka.
- 1 strúčik cesnaku si nakrájame na kolieska, ďalší zotrieme na trelku. 1 čilli papričku nakrájame na malé kúsočky (stačí len jedna lebo to je poriadna sila). Prídáme k dusenej cibuľke a póriku. Premiešame. Pridáme sterilizované paradajky.(v tomto prípade Pizza tomato).
- Pár krát premiešame a dusíme 2-3 minúty.
- Pridáme fazuľu, ktorú sme si deň vopred namočili a uvarili v slanej vode do mäkka.
Zľahka premiešame.
- Potom pridáme scedenú sterilizovanú kukuricu . Premiešame a ešte minutku podusíme.
- Podávame s pečivom alebo samé. Prajem dobrú chuť!