Pikantná fazuľa (fotorecept)

Autor receptu: zabiatko66

Včera na večeru sa rozvýjala moja polovička. Vymyslel si takúto chutnú večeru. No nezaprie sa, že je fazuliar. Mne už len ostávalo fotiť.

2
porcie
15 minút
príprava
45-60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie a dáme si variť fazuľu do osolenej vody. Varíme do mäkka 3/4 hod. až 1 hodinu.
  2. cibuľku nakrájame na drobno a speníme na rozohriatom oleji
  3. pór nakrájame na kolieska a pridáme k cibuľke dusíme do mäkka.
  4. 1 strúčik cesnaku si nakrájame na kolieska, ďalší zotrieme na trelku. 1 čilli papričku nakrájame na malé kúsočky (stačí len jedna lebo to je poriadna sila). Prídáme k dusenej cibuľke a póriku. Premiešame. Pridáme sterilizované paradajky.(v tomto prípade Pizza tomato).
  5. Pár krát premiešame a dusíme 2-3 minúty.
  6. Pridáme fazuľu, ktorú sme si deň vopred namočili a uvarili v slanej vode do mäkka. Zľahka premiešame.
  7. Potom pridáme scedenú sterilizovanú kukuricu . Premiešame a ešte minutku podusíme.
  8. Podávame s pečivom alebo samé. Prajem dobrú chuť!