Halloumi s pestom
Pestrý tanier s halloumi
Autor receptu: mirkajan
Dnešný obed inšpirovaný časopisom Dobré jedlo. Trochu som mala obavy, že to bude fádne a bez chuti, nakoniec to na iný
level povýšilo rukolové pesto.
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Červenú ryžu premyjeme a uvaríme v osolenej vode (cca 20 minút).
- Cuketu nakrájame na kolieska, osolíme, prípadne pridáme korenie podľa chuti (grilovacie, gyros...), olivový olej a v miske spolu premiešame. Cuketu uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C cca 20 minút.
- Medzitým si pripravíme pesto - všetky suroviny zmixujeme, soľ a citrónovú šťavu pridávame podľa chuti. Ak je pesto príliš husté, pridáme olivový olej. Paradajky pokrájame na polovice, ak použijeme červenú papriku, tak na pásiky (dcéra mala cherry paradajky, ja papriku, keďže paradajky v surovom stave nevyhľadávam).
- Halloumi (kupujem v Tesco, občas majú aj v Kauflande) nakrájame na plátky cca 0,5 cm, opečieme z oboch strán na rozohriatej panvici s trochou oleja do hneda. Zároveň si uvaríme vajíčka na mäkko (vkladám do vriacej vody a varím 7 minút).
- Na tanier dáme asi 3 PL uvarenej ryže, opečené kolieska cukety, cherry paradajky/červenú papriku, opečený halloumi syr, na ktorý dáme lyžičkou rukolové pesto a na polovicu rozkrojené vajíčko na mäkko. Dobrú chuť!